Distribucija

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

 

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v osnovi združuje dve dejavnosti, ki ju povezuje zavest o pomenu negovanja pripovedi.

Eden od kolutov, ki poganja društvo, je Mednarodni festival animiranega filma Animateka. Ta od leta 2004 v tekmovalnem programu prikazuje kratkometražne animirane filme iz Vzhodne in Srednje Evrope ter z bogatim spremljevalnim programom predstavlja stično točka za mednarodno srečanje in izmenjavo izkušenj avtorjev, študentov, selektorjev, novinarjev in občinstva. www.animateka.si

 

Drugi kolut se vrti v ritmu ljudskih pripovedi, ki jih na pripovedovalsko-glasbenih dogodkih, poimenovanih Pravljična ReŠetanja, od leta 2003 oživljajo sodelavci oddaje Za 2 groša fantazije Radia Študent in gostje. www.za2grosafantazije.com

Novo področje Društva 2 koluta pa je distribuiranje kakovostnih animiranih filmov, ki jih drugi slovenski distributerji ne bi pripeljali v Slovenijo, so pa pomembni doprinos za filmsko osveščenost te regije. Tako je društvo že leta 2009 distribuiralo 15 kratkih animiranih filmov s festivala Animateka 2008 in jih glede na primerno starostno kategorijo otroških gledalcev umestila v dva programa – Rumeni in Rdeči Slon. Leta 2010 pa je društvo prvič distribuiralo celovečerni risani animirani film Skrivnost iz Kellsa, ki ga je tudi prvič ponudil kinematografom po vsej Sloveniji za prikazovanje.

 

Pomemben del prizadevanj Društva 2 koluta so vzgojno-izobraževalne dejavnosti za odrasle in otroke, ki jih vodi program Slon. S tem programom Društvo 2 koluta želi, da zgodbe na filmskem platnu, zvočnem zapisu ali kot žive pripovedi nastajajo in živijo naprej. Program Slon je tako postal močno prepoznaven s svojimi delavnicami animiranega filma za otroke, mladino in odrasle tudi širše, ne samo v Sloveniji. Za svoje delo je program Slon med drugim leta 2009 prejel tudi certifikat za kakovostno izobraževanje na področju filmske vzgoje, ki mu ga je izkazala Evropskai komisija, maja 2010 pa se je predstavil na 2. mednarodni konferenci vzgoje in izobraževanja v Seulu. Tako se s tem programom Društvo 2 koluta pomembno vključuje tudi v filmsko vzgojo pri nas, ki je za zdaj še na nizki stopnji.

 

Ekipa:

Vodja distribucije: Igor Prassel

Vodja odnosov z javnostmi, ustvarjanje spletne vsebine: Sanja Čakarun

Vodja administracije: Katja Hohler

Tehnični vodja projekta: Rok Govednik

Tehnična pomoč: Igor Govednik

Vodja delavnic: Katja Koritnik

Pomoč pri oblikovanju dodatnega programa: Hana Repše

Oblikovanje: Timon Leder

Oblikovanje spletne strani: Matej Lukin

Kontakt:  

info@animateka.si

telefonska številka: 05 99 71 747

slon.animateka.si

www.drustvo2koluta.org

©2018 Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta. XHTML, CSS. ©2010 Avtorji.

Kontakt:

info@animateka.si
Tel.: 05 99 71 747