Delavnice in Sezamov kotiček

Delavnice Hiše pravljic

Ob projekcijah Hiše pravljic se bodo v Kinodvoru v sodelovanju z Vzgojno-izobraževalnim programom Slon* odvijale tudi različne delavnice za najmlajše in tudi malo večje otroke, aprilske nedelje pa bodo minevale v znamenju pravljično obarvanega Sezamovega kotička.

Na delavnice se je treba predhodno prijaviti.

 

Kinodvor. Mala dvorana, 7. aprila ob 15:00
Hiša pravljic, delavnica optičnih igrač Slon 4+

Po kratkem pogovoru o filmu Hiša pravljic se s pomočjo optičnih igrač udeleženci seznanijo s čarobnostjo animiranega filma in njegovim nastankom. Nato narišejo pravljičnega junaka iz ene od knjig v filmu in izdelajo optično igračo (taumatrop ali folioskop). Med ustvarjanjem se dotaknejo tudi francoskega jezika.  Prijave na kinobalon@kinodvor.org.

Kinodvor.
Mala dvorana, 8. aprila ob 17:00
Hiša pravljic, delavnica animiranega filma Slon 7+

Udeleženci se pogovarjajo o vsebini filma Hiša pravljic in o težavah pri branju, s katerimi se sreča glavni junak. Prepoznavajo črke, jih napišejo in narišejo, nato pa iz njih animirajo eno besedo. Končni izdelek je kratka animacija besed.  Prijave na kinobalon@kinodvor.org.

 

Sezamov kotiček s Hišo pravljic

Kinodvor. Mala dvorana. Ob nedeljah od 11:00 do 13:00

Sezamov kotiček je del nedeljskega Zajtrka pri Kinodvoru. Medtem ko si starši privoščijo zajtrk in jutranji film, otroci uživajo v igri s Sezamovimi animatorkami.

1. 4. Hiša pravljic.

Iz velike kartonaste škatle bomo naredili hišo, polno pravljic in domišljije (s Tjašo Zidarič).

8. 4.Branje, junaki, lutke.

Brali bomo na blazinah, znane pravljice bomo zaključili povsem drugače, izdelali bomo prstne lutke naših najljubših junakov (z Alenko Novšak).

15. 4. Črke premetanke.

Izdelovali bomo male in velike, pisane črke, na stavnicah pa bomo iz črk zlagali besede, naslove pravljic, naša imena in imena junakov (s Sonjo Založnik).

 

*Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon je ugledal luč sveta na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka. Po uspešnih šestih letih delovanja je program Slon prepoznavno ime, ki ga po vsej Sloveniji in marsikje v svetu povezujejo z animiranim filmom. V pestrem naboru festivalskega dogajanja se Slon postavlja s celovečernimi animiranimi filmi in izborom kratkih animiranih filmov, ki so obogateni z vodenimi pedagoškimi pogovori, različnimi brezplačnimi delavnicami animiranega filma ter mnogimi drugimi aktivnostmi. Te so namenjene vsem starostnim skupinam, od predšolskih otrok, učencev, dijakov, učiteljev in študentov do drugih ljubiteljev filma, saj je program vedno starostno prilagojen.

©2018 Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta. XHTML, CSS. ©2010 Avtorji.

Kontakt:

info@animateka.si
Tel.: 05 99 71 747